010Sessies in RAAF met Lula Bir

lulabirIedere maand organiseert RAAF, in samenwerking met Urban City Guide en de Popunie, 010Sessies. Hier krijgt jong, muzikaal Rotterdams talent de kans zichzelf te presenteren op het podium. Het Rotterdams talent druipt er vanaf.

Lula Bir is een singer/songwriter die zingt over alles tussen wat het is en zou kunnen zijn. Kleine collages van woord en klank vormen de liedjes die Janna Haring sinds 2011 onder de naam Lula Bir maakt. Ze keert zichzelf, haar gedachtegang en haar dromen binnenstebuiten en daar komt muziek uit die zich het best laat omschrijven als dromerige poëzie-pop.

Extra informatie
Datum: vrijdag 5 september
Locatie: RAAF, Hillelaan 19, Rotterdam
Aanvang: 20:00 uur (diner vanaf 17:30 uur)
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van RAAF.

010Sessies wordt mede gefinancierd door Popunie Music Support Rotterdam.

Art Rocks 2014 van start: kunst en muziek smelten samen in landelijke muziekcompetitie

artrocksMuseum Boijmans Van Beuningen, Groninger Museum en Centraal Museum Utrecht dagen muzikanten uit om zich te laten inspireren door iconen uit hun museumcollecties. Doe mee aan de muziekcompetitie, haak aan bij de masterclasses of kom kijken en luisteren naar de uiteenlopende events die in de musea worden georganiseerd. De inschrijving van deze nieuwe editie van Art Rocks start op 1 september.

Voor de muziekcompetitie zoekt Art Rocks muzikanten uit alle genres: of je nou jazz maakt, orgel speelt, in een koor zingt, beats maakt of singer/songwriter bent. Zij worden uitgedaagd een nummer te schrijven bij kunstwerken uit de museumcollecties. De beste acts treden op in de musea en maken kans op een plaats in de finale die in samenwerking met Eurosonic Noorderslag (medio januari 2015) wordt georganiseerd. De zeven finalisten mogen een videoclip laten maken bij hun ingezonden track en de winnaar ontvangt een mooie prijs.

Eefje de Visser en Akwasi
Singer/songwriter Eefje de Visser en rapper Akwasi treden op als ambassadeurs van deze bijzondere muziekcompetitie. Zij maken beide een eigen compositie bij één van de dertig geselecteerde kunstwerken en verzorgen workshops en optredens in de musea en tijdens de finale. Eefje de Visser won in 2009 de Grote Prijs van Nederland en is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle singer/songwriter. Akwasi is o.a. bekend als frontman van Zwart Licht, maar heeft ook een verrassende andere kant. Op dit moment tourt hij met het project Daar Ergens, waarin hij Bram Vermeulen als inspiratiebron neemt.

Museumrondes
Kern van Art Rocks vormen de Museumrondes, die in de drie musea plaatsvinden en waar de geselecteerde deelnemers hun compositie mogen uitvoeren. Deze zogenaamde voorrondes resulteren in twee finalisten per ronde en één finalist die vanuit alle musea de meeste publieksstemmen krijgt.

Competitie, workshops en events
Naast de muziekcompetitie organiseren de drie musea elk een eigen programma waar je als bezoeker aan je muzikale en kunstzinnige trekken komt. Laat je verrassen door optredens bij de kunstwerken, lezingen over crossovers tussen muziek en beeldende kunsten of ontwikkel je eigen skills in de masterclasses door Eefje de Visser en Akwasi. Kunst inspireert tot het maken van kunst is de rode draad die door alle programma’s loopt.

Over Art Rocks
In 2012 ontwikkelde Museum Boijmans Van Beuningen een eerste, succesvolle editie van Art Rocks, mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Jong en oud bezochten de muzikale events en inspirerende masterclasses van onder anderen Giovanca, Typhoon en Ming’s Pretty Heroes. De Art Rocks muziekcompetitie telde bijna 200 inzendingen uit alle muziekgenres, waaruit de band Try Acrobatics als winnaar uit de bus kwam tijdens een spannende en drukbezochte finale. Voor deze nieuwe editie heeft Museum Boijmans Van Beuningen het Groninger Museum en Centraal Museum Utrecht uitgenodigd om aan te sluiten. En net als in 2012 is De Grote Prijs van Nederland partner van dit project. Art Rocks wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, de BankGiro Loterij en de Janivo Stichting.

Overzicht data
1 september t/m 1 november: werving muzikanten en workshopprogramma’s
zaterdag 29 november: Museumronde Centraal Museum
zondag 30 november: Museumronde Museum Boijmans Van Beuningen
zondag 7 december: Museumronde Groninger Museum
januari 2015: finale Art Rocks in Groninger Museum tijdens Eurosonic Noorderslag

Deelname aan de muziekcompetitie is vanaf 16 jaar en zowel voor amateurmusici als voor professionals.

Voor meer informatie bezoek je de website van Art Rocks.