Vanavond Spit Your Game in Total Music

SpitYourGameFLYER-1Op vrijdag 19 juli biedt Rotterdam Hiphop de mogelijkheid aan mc’s/female mc’s om live on stage hun muzikale kwaliteiten te uiten, o.a. aan rapper Fame Feelings. Fame Feelings bracht onlangs zijn eerste videoclip Honger uit en er is nu alweer een nieuwe track uit. Dit keer met collega Rapper Presmo-ll. Fame & Presmo treden vanavond op in Total Music en zullen deze avond het podium delen en elkaars back up mc zijn.

Op deze avond, die volledig in het kader staat van de Rotterdamse hiphop-muziek kunnen mc’s onder begeleiding van diverse hiphopbeats hun stem laten horen door deel te nemen aan Open Mic sessie’s. Jong talent, gevorderd talent, alles en iedereen is welkom tijdens dit nieuwe evenement, georganiseerd door Rotterdam Hiphop.

Zet jezelf in de Spotlight en wie weet sta jij dit jaar nog in het voorprogramma van een Internationale act/artiest.

http://www.youtube.com/watch?v=LO47s1Z4uv8
Fame Feelings ft Presmo ll – Hit em

Vanavond betreden, naast Fame Feelings en Presmo-ll, ook Scar Tha Pirate (Pirates Nest) en Sneeuwwhitje het podium.

Extra informatie
Datum: Vrijdag 19 juli
Locatie: Total Music, Calandstraat 111, Schiedam
Aanvang: 20:00 uur
Entree: gratis

Nodig hier je vrienden uit en voor meer informatie bezoek je de website van Rotterdam Hiphop of de website van Eastgarden Music.

Interview: Indy Rissema (Colabrium)

cola logoColabrium is een nieuw social network waarop muzikanten kunnen samenwerken. Een muzikant kan individuele tracks op zijn account zetten en hier kunnen vervolgens andere Colabrium leden aan verder werken. Colabrium is als platform toegankelijk voor de gehele wereld want in de basis is muziek immers overal min of meer hetzelfde. Wij spraken met de enthousiaste oprichter van Colabrium: Indy Rissema.

Wie is Indy Rissema?
Ik ben geboren in 1994 en begon met gitaarspelen toen ik 9 jaar was. Ik heb altijd veel muziek in mijn omgeving gehad en ben naast het spelen van gitaar in bands ook muziek gaan opnemen en produceren. Zo werkte ik samen met verschillende, binnen en buitenlandse, rappers en bands. Heb ik muziek verzorgd voor video en voor smartphone applicaties en heb ik een opleiding aan de Popacademie in Rotterdam mogen genieten. Met dat alles op mijn bagagedrager (en een grote interesse voor programmeren en internet) kwam begin 2013 het idee in mij op om zoiets als Colabrium te gaan maken.

indy ruissema

Indy Rissema

Waarom vond je het noodzakelijk om Colabrium in het leven te roepen?
Omdat het tot op heden nog niet echt bestaat. Sites zoals Soundcloud zijn verschrikkelijk vet, maar vooral gericht op het gemakkelijk verspreiden van muziek op internet. Ik vond het een uitdaging om te kijken naar een innovatieve manier waarop het internet een rol kan spelen in het leven van een muzikant. Mij lijkt het zelf verschrikkelijk vet om een track te maken met iemand waar ik in real-life nog geen woord mee zou kunnen wisselen. Deze ideeën over mondiale samenwerkingen en alle mogelijkheden hebben mij er toe dus gezet om Colabrium in het leven te roepen.

Kun je stapsgewijs uitleggen hoe het werkt?

  • Iedereen kan zich aanmelden voor een account op Colabrium. Dit gaat in grote lijnen hetzelfde als bij iedere andere website en het is binnen 30 seconden gepiept (ja, dat hebben we getimed ja).
  • Vervolgens ga je aan de slag met je profiel, wij vinden foto’s en data heel leuk dus het is belangrijk dat leden deze op hun profiel zetten.
  • Dan kan je op je gemak rondneuzen op de site, mensen ontmoeten en de inspirerende en creatieve sfeer proeven.
  • Daarna begint het echte werk. Als je contacten heb gelegd of interessante tracks hebt gevonden kan je daarmee aan de slag of je kan natuurlijk je eigen tracks uploaden en zien wat er mee gebeurd.

Welke artiesten werken met Colabrium?
Er zijn momenteel geen exclusieve artiesten actief op Colabrium. Dit behoort zondermeer tot de mogelijkheden voor de toekomst. Colabrium is voor iedereen!

Wat kost het de gebruiker?
Colabrium is helemaal gratis voor de gebruiker.

Wat is er anders dan bij vergelijkbare diensten?
Dat de nadruk ligt op het online samenwerken. Muziek online delen gaat met Colabrium weer net een stukje verder.

Hoe komen geïnteresseerden in contact met Colabrium?
Via internet. De website is vanaf 19 juli in de lucht en is te bezoeken op www.colabrium.com. Momenteel zijn wij druk met promotie en zijn wij actief op de bekende social media. Colabrium zal het in mijn ogen vooral van mond op mond enthousiasme moeten hebben, het is natuurlijk nog helemaal nieuw allemaal en Rome is ook niet in één dag gebouwd!

 

sc reeenshot

Hoe gaat Colabrium zich ontwikkelen in de toekomst?
Momenteel zitten we in de beta fase. Dit houdt in dat het platform functioneel is, maar dat er nog een aantal zaken op de to-do list staan. We willen echter wel inspelen op de wensen van (potentiële) gebruikers, dit kan mijns inziens slechts pas echt als het al in gebruik is.