Adeia

adeiahourglassHourglass
cd-ep
progressieve metal

De band Adeia is op het Rotterdamse Conservatorium geformeerd rondom de klassieke violiste Laura ten Voorde. Het geschoolde zevenkoppige gezelschap hanteert naast de standaard bandbezetting ook de toetsen (piano), cello en uiteraard de reeds genoemde viool. Dergelijk instrumentarium in combinatie met metal, doet op voorhand al gauw denken aan een progressieve stijl met symfonische invloeden.

Op het album Horuglass komt het progressieve element dan ook zeker terug, maar wordt verrassend genoeg met name gecombineerd met melodieuze deathmetal. Op de vijf tracks is de viool het middelpunt, maar eenieder doet zijn duit in het zakje. Zo worden rustpuntjes afgewisseld met snelle riffs, zware grunts, cleane, soms meerstemmige vocalen en zelf een orgelintro van het nummer Hourglass. Waar een overvloed aan ideeën en inspiraties vaak leidt tot een eindeloze brei aan moeilijke overgangen en eilandjesgedrag, houdt Adeia de arrangementen en composities interessant en functioneel uitgesponnen.

Voor de liefhebbers van een muzikale atmosferische reis in de trend van Dream Theater, Opeth, Swallow The Sun en Devin Townsend, is Adeia een ruwe diamant van eigen bodem. Gezien de muzikale bagage van de bandleden zal de ingeslagen weg ongetwijfeld alleen maar verder worden geplaveid. Ik ben benieuwd naar hun volgende werk. Hopelijk al op een, door de band zo gewild, label dat hen naar een hoger plan kan tillen.

Sp. 91 / Ronald C.

Realiseer jouw droomproject met de JongerenBijdrageRegeling

jbrDe JongerenBijdrageRegeling (JBR) geeft jongeren de kans hun droomproject te realiseren! Alle jongeren tussen 12 en 27 jaar die wonen, werken en/of naar school gaan in Rotterdam kunnen 2000 euro ontvangen om hun droomproject uit te voeren.

Zo werkt de JongerenBijdrageRegeling:

– Je bent tussen de 12 en 27 jaar en hebt een geweldig idee!
– Lees de voorwaarden en schrijf een projectplan!
– Doe een aanvraag vóór 27 februari 2013!

Voor meer informatie bezoek je de website van de JongerenBijdrageRegeling.