Niet Poetsen Maar Lullen Podcast #5 | Rats On Rafts

In de Popunie Podcast reeks Niet Poetsen Maar Lullen gaat muziekliefhebber Saar Gerssen met mensen uit de Rotterdamse muziekscene in gesprek over hun favoriete herinneringen, verhalen en memorabele momenten.

Welk moment van een Rotterdams festival is iemand echt bijgebleven? Welke clubavond was fantastisch en waarom? Wat was het wildste concert wat ze hebben neergezet of hebben meegemaakt? Wat maakt de Rotterdamse muziekwereld nou zo bijzonder? Dit en meer hoor je in Niet Poetsen Maar Lullen!

In deze vijfde aflevering gaat Saar in gesprek met Arnoud Verheul en David Fagan van Rats On Rafts. De band is ondertussen Rotterdams erfgoed met hun lange, succesvolle bestaan en maken post-punk met een knipoog naar de new wave van de jaren ’80.

Toen corona toesloeg kon Rats On Rafts hun album Excerpts From Chapter 3: The Mind Runs A Net Of Rabbit Paths niet live vertonen, dus besloten ze de handen ineen te slaan met verschillende kunstenaars om een interdisciplinaire muziekfilm te maken. Onder meer het proces rondom deze film wordt uitgebreid besproken.

Hiernaast komt ook de recente tour in Japan en het contact met Franz Ferdinand naar boven. Net als het belang van de vroegere Exit voor de band en Rotterdamse muziekpioniers zoals de Rondos en Kiem, waar Rats On Rafts ook mee samen heeft gewerkt. Mooie herinneringen worden besproken én er wordt nagedacht over de toekomst. Enjoy!

Voorlopig gaat de band eerst in Europa en de UK touren met de Black Lips en daarna gaan ze weer verder met waar ze goed in zijn. Hard werken en sterke muziek maken. Er zijn al veel mijlpalen behaald, maar uitgespeeld is de band nog lang niet. Dus hou ze in de gaten!

Artwork cover: Puck Hofwegen
Fotografie cover: Ferry Alblas
Jingle: Niek Driesschen

Check alle podcasts van de Popunie op o.a. Spotify en Apple Podcast

Meer zoals dit

Investeer in Talent: Hanna van Gorcum

De Rotterdamse violiste en zangeres Hanna van Gorcum is een veelzijdige artiest. Van folk tot metal en van improvisatie tot klassiek. Hanna is het album Whispers aan het maken, vol oude tunes en nieuwe liedjes. Om tot een mooi eindproduct te komen heeft ze jouw hulp nodig!

 

                                                 Foto: Kees Stravers            

 

Een eigen verhaal
Folk muziek is een vorm van verhalen vertellen. Verhalen over leven en dood, over hartzeer en vreugde, verhalen over tragedie en vergelding, over fabelachtige wezens, geheimen en fluisteringen. Hanna maakt al ruim 15 jaar folk muziek. Bijna tien jaar werkte en speelde ze met de band AmmA.

Op haar VoorDeKunst-pagina zegt ze hier het volgende over:
“Er zijn echter verhalen die ik wil vertellen vanuit mijn eigen unieke perspectief; liederen die ik wil zingen, melodieën die ik wil delen. En aangezien ik geen half werk lever, heb ik genoeg muziek verzameld en geschreven voor een volledig album, wat nu bijna klaar is om de wereld in te gaan. Als violiste en zangeres wil ik de dramatische inslag van mijn achtergrond in klassieke muziek combineren met het oprechte en levendige van folk-muziek; en als nyckelharpa-speelster wil ik de traditionele stijlen en melodieën van dit prachtige Zweedse instrument combineren met mijn eigen originele muziek.”




De eindstreep is in zicht
De muziek is geschreven en de opnames zijn zo goed als klaar, er is nog wel een stukje te gaan. Van mastering tot het ontwerp voor de CD-omslag, alles wordt voor dit album tot in de puntjes uitgewerkt. Met jouw hulp en steun, kan Hanna Whispers de wereld in brengen.

Bekijk de Voordekunst-pagina van Hanna voor de tegenprestaties en ondersteun dit project!