Niet Poetsen Maar Lullen Podcast #4 | Danny van Veldhuizen

In de Popunie Podcast reeks Niet Poetsen Maar Lullen gaat muziekliefhebber Saar Gerssen met mensen uit de Rotterdamse muziekscene in gesprek over hun favoriete herinneringen, verhalen en memorabele momenten.

Welk moment van een Rotterdams festival is iemand echt bijgebleven? Welke clubavond was fantastisch en waarom? Wat was het wildste concert wat ze hebben neergezet of hebben meegemaakt? Wat maakt de Rotterdamse muziekwereld nou zo bijzonder? Dit en meer hoor je in Niet Poetsen Maar Lullen!

In deze vierde aflevering gaat Saar in gesprek met de Rotterdamse Jim Morrison, die je ook kan kennen als Danny van Veldhuizen. Hij is de frontman van The Doors In Concert, een authentieke The Doors tribute band die met dezelfde instrumenten en energie als The Doors in volle zalen het dak eraf speelt. Voor de vele mensen die nu leven en nooit de echte Doors hebben gezien kom je met een bezoek aan The Doors In Concert aardig in de buurt.

Hoe ziet de liefde van Danny voor The Doors en Jim Morrison eruit? Heeft hij Morrison uitgebreid bestudeerd om tot deze authentieke act te komen? En hoe heeft deze Rotterdammer de stad en zijn ruige uitgaansleven over de jaren zien veranderen en wat vindt hij hiervan? De band bestaat al 11 jaar en hebben daarbij al vele avonturen beleefd, bizarre momenten met fans en avonturen met de band die worden besproken in deze aflevering!

Artwork cover: Puck Hofwegen
Fotografie cover: Ferry Alblas
Jingle: Niek Driesschen

Check alle podcasts van de Popunie op o.a. Spotify en Apple Podcast

Meer zoals dit

Open Sessies: New Grounds met o.a. Indigo Pastel en YoungRubbi!

Tijdens de coronacrisis maakte OPEN Rotterdam, in samenwerking met New Grounds en Popunie, het programma OPEN Sessies: New Grounds. Zo konden artiesten desondanks alle maatregelen toch nog op het podium staan, maar dan wel zonder publiek. Op dinsdag 19 oktober werd er een nieuwe editie van de OPEN Sessies opgenomen mét publiek! 

De eerste twee afleveringen van deze editie, van Alexandra Alden en Indigo Pastel, werden tijdens de Rotterdamse Popweek uitgezonden. Vorige week ging de aflevering van Cluster 001 (Greg Smith) online.

Komend weekend gaat de laatste aflevering alweer online, die in het teken zal staan van YoungRubbi!

Check alle afleveringen via OPEN Rotterdam.