Music Support: Underdog Special in Memory Lane met klezmer van Geoff Berner en het debuut van The Legendary Orchestra Of Love

14642784_10153879151146723_372704695_n
In september trapten Lwela Kasulwe en Kalulu het nieuwe seizoen af van Underdog in Memory Lane. Underdog vindt plaats op elke laatste donderdag in de gezellige benedenzaal aan de Hoogstraat. En in oktober staan er zelfs twee op het programma: Underdog #7 op 27 oktober met Janna Lagerström en Sena Grote Prijs van Rotterdam finalist Wouter Mol en aanstaande woensdag 12 oktober een Underdog Special. Te gast die avond is Geoff Berner, die samen met een violiste zijn klezmer ten gehore brengt én het nieuwe Rotterdamse trio The Legendary Orchestra Of Love.

geoffberner2Geoff Berner
Singer/songwriter, accordeonist en novelist Geoff Berner is in Nederland en speelt het voorprogramma voor Kaizers Orchestra. Memory Lane is trots om hem te mogen ontvangen in hun kelder en zijn bijzondere muziek met jullie te delen!

In zijn muziek combineert Geoff Berner klezmer, punk, politieke satire en Balkan ritmes. Hij schrijft scherpe, verhalende songs die je doen huilen, lachen, op je tanden bijten en stenen door de ramen gooien – vaak allemaal tegelijkertijd. Er zijn inmiddels veel beroemde artiesten die zijn composities spelen.
 

 

 

13653067_1660977204223997_6304025344729838570_oThe Legendary Orchestra Of Love
A new kid in town! The Legendary Orchestra Of Love! Op de drums: Yoeran Moreel bekend van The Loo; gitaar en zang: Jan-Jaap Tanis bekend van Mucho Maestro; bas en zang: Mike Michels bekend van Mucho Maestro en Moscow Express.

Binnenkort ga je zeker meer van ze horen, want afgelopen zomer hebben de heren een documentaire van de band gemaakt, getiteld Keurige Jongens met filmmaker Ariadne Bechthold (UK). Op het moment is de band in studio Het Pand de demo The Orchestra Loves You aan het opnemen. De presentatie van de documentaire en de demo worden binnenkort aangekondigd, maar aanstaande woensdag zijn ze dus al te zien en te horen bij de Underdog Special!

wouter-molNext up?
Underdog #7 op donderdag 27 oktober met Janna Lagerström met band en Sena Grote Prijs van Rotterdam finalist Wouter Mol met violiste en harpiste!

De Underdog live-muziekavonden zijn elke laatste donderdag van de maand.

 

 

 

Extra informatie
Datum:  woensdag 12 oktober
Locatie: Memory Lane, Hoogstraat 45
Aanvang: 20.00 uur
Entree: gratis

Houdt de events van Memory Lane in de gaten op hun Facebook.

POPUNIE_MUSICSUPPORT_RDAM_FCDit event wordt mede mogelijk gemaakt door Music Support Rotterdam.

Yellow

cover-yellowcloud7Cloud 7 Part 1: 7 Seals
download-mixtape 
hiphop
HardHeaderz

Yellow, Sergio Gomes, één van de leden van rapduo WatWatIs (finalist van Sena Grote Prijs van Rotterdam, red.), releaste onlangs zijn eerste solo project. Cloud7 Part1: 7Seals is het eerste deel van een drieluik. Begin 2015 is WatWatis getekend bij Hardheaderz, opgericht door Far I in 2011.

Naar eigen zeggen speelt Cloud7 Part1: 7Seals zich af in de laatste dagen zoals beschreven in de bijbel, in het boek van Openbaring. De intro van de mixtape begint dan ook met een aangepaste passage uit het boek van Openbaring 5:9: En Zij Zongen Een Nieuw Lied.

Vervolgens spit Ivan Words zijn poëtische flow over een rustige, wat duistere beat, die je gedachten brengen naar allerlei filosofische kwesties.

Sergio Gomes werkte voor de tape samen met onder andere Kevtendencies, Le Seton, Ivan Words, Ruwhel en Far I, veelal andere leden van HardHeaderz. De acht tracks tellende mixtape begint met een trap sound, met een wat harde vibe eromheen. De laatste drie nummers hebben een meer mellow, warme boombap hiphop sound. De verwijzingen naar God en de bijbel, laten je nadenken over goed en kwaad en laten je searchen naar je soul. Yellow is serieus, zonder depri over te komen.

Een track die eruit springt is Free My Mind. Het nummer begint met Yellow die rapt dat het een track is waarin hij zijn gevoel kan oplossen. De oprechtheid in dit nummer is terug te horen in zijn tekst en verwijzingen naar het kiezen tussen ‘rappen over bitches’ of ‘mission, spirits and peace in the world’. Hij switch tussen Engels naar Nederlands zonder dat het storend is.

Hoewel niet alle topics even sterk en duidelijk naar voren komen, blijf je als luisteraar toch geboeid. Na het beluisteren van Part 1, ben ik benieuwd waar Yellow me in Part 2 en 3 zal meenemen.