Hoe je zorgt dat social media je cash opleveren in plaats van enkel likes

Een Facebook- of Instagramaccount is voor jou als muzikant misschien wel net zo vanzelfsprekend als een website. Je bent er waarschijnlijk van overtuigd dat het nuttig (misschien zelfs wel noodzakelijk) is om actief te zijn op social media. Tegelijkertijd vind je het ook best lastig om te bepalen hoe je er nu voor zorgt dat het je ook echt klanten oplevert.

Want zeg eens eerlijk: het is best gezellig om via Facebook contact te houden met bekenden. Een groot aantal likes en leuke reacties op een post is hartstikke vlijend. En je komt ook volop interessante filmpjes en inspirerende afbeeldingen tegen. Niks mis mee natuurlijk, maar je rekeningen kun je daar niet mee betalen.

Om te zorgen dat social media echt fans en gigs opleveren, is het handig om iets meer te weten van marketing. En dan met name over wat programmeurs nodig hebben voordat ze met jou in zee gaan. Voordat iemand klant bij jou wordt, zijn er drie dingen noodzakelijk: hij moet je kennen, mogen en vertrouwen. In de marketing worden deze drie samen ook wel de know-like-trust-factor genoemd.

Allereerst is het nodig dat programmeurs weten dat je bestaat en wat voor muziek je maakt (know). Deze stap zetten de meeste muzikanten wel. Ze hebben een website, gaan netwerken en soms plaatsen ze een advertentie. Maar alleen je aanwezigheid kenbaar maken is niet genoeg.

Het is daarnaast erg belangrijk dat potentiële klanten je sympathiek vinden (like). Want iedereen wil uiteindelijk het liefst zakendoen met iemand die leuk, vriendelijk en behulpzaam is. Ten slotte is het essentieel dat ze er daarnaast ook vertrouwen in hebben dat jij een geweldig optreden gaat geven (trust).

Door ervoor te zorgen dat potentiële klanten je niet alleen kennen, maar je ook nog eens sympathiek vinden en bovendien vertrouwen in je hebben, zorg je dat ze jou boeken in plaats van één van die vele anderen.

Het is dus belangrijk om te zorgen dat programmeurs je kennen, leuk vinden en vertrouwen. Alleen als je aan alle drie deze factoren voldoende aandacht besteedt, zullen je contacten de stap wagen om ook daadwerkelijk klant te worden. Maar hoe zet je jouw socialmedia-kanalen nu zo in dat ze bijdragen aan alle drie deze factoren?

Het is goed om je te realiseren dat elk van deze drie factoren een andere manier van socialmedia-gebruik vraagt. En dat ze uiteindelijk allemaal even belangrijk zijn. Afwisseling is dus belangrijk. Om te werken aan je know-factor is het essentieel dat je nieuwe mensen bereikt. Dat kun je bijvoorbeeld doen door te adverteren op Facebook (je post wordt dan aan veel meer mensen getoond). Een andere manier is een deel-en-win actie organiseren. Door een prijs te verloten onder mensen die jouw bericht delen, zorg je voor een groot bereik en meer naamsbekendheid.

Bij je like-factor richt je je dan weer juist op de mensen die je al kennen. Dat zijn bijvoorbeeld je vrienden of de mensen die jouw pagina liken of volgen. Je wilt het contact met hen onderhouden en verstevigen.

Dat doe je door in je posts te laten zien wie jij bent. Je mag dus een beetje persoonlijk worden. Laat maar zien waar je je naast je bedrijf nog meer mee bezighoudt. Daarnaast werkt het goed om de interactie op te zoeken. Reageer ook zelf op berichten van mensen in je netwerk en deel content die interessant is voor jouw doelgroep.

Voor de trust-factor, tenslotte, is het enorm belangrijk dat je jouw deskundigheid laat zien. Zo merken mogelijke klanten dat jij weet waar je het over hebt. Ze voelen dat ze bij jou aan het juiste adres zijn. Een goede manier hiervoor is om reacties op je optredens of videomateriaal te delen. Laat resultaten zien.

Om te zorgen dat jouw social media je boekingen opleveren, is het dus essentieel dat je aandacht besteedt aan alle aspecten van je know-like-trust factor. Een goed begin is om voor jezelf te bepalen welke acties je gaat ondernemen voor groei op elk van de drie gebieden.

Maaike van Steenis is trainer en leert  creatieve ondernemers, zoals muzikanten, hoe ze meer kunnen verdienen met hun werk en een succesvol bedrijf kunnen opbouwen. Daarnaast is ze initiatiefnemer van de award ‘Creatieve Ondernemer van het Jaar’. Via haar website kun je haar gratis E-book opvragen met daarin 10 dingen die je vandaag nog kunt doen om meer te verdienen met je werk.

Vertel toch dat verhaal

Onlangs volgde ondergetekende een workshop ‘bloggen’ van Tara Lewis. Een bekende schrijfrotterdammer. Ik las een column voor waarin ik over dj-opdrachten verhaalde die in één bepaalde week voorbijkwamen. Tussen die opsomming door plaatste ik een niet opgeschreven commentaar over een familiefeest. “Wat een ellende was dat”. Tara greep meteen in; “Waarom beschrijf je die situatie dan niet? Dat is juist wat het interessant maakt”.

De rest van de groep was meteen minder in de door mij voorgelezen column geïnteresseerd, maar wel in mijn smeuïge anekdotes. Daar zit een uitdaging. Kan je een situatie beschrijven zonder man en paard te noemen, dan is de kans toch aanwezig dat de personen zich herkennen.

Maakt het uit dat men zichzelf in een stukje van een schrijvende dj herkent? Dat is lastig. Mijn onderneming loopt een risico. Dat ik niet meer geboekt wordt door drugsgebruikende bruidsparen? Mogelijk. Kan ik in de problemen komen door een herkenbare en bedreigende situatie te beschrijven? Een bevriend journalist zei eens tegen mij; “Als ik opschrijf wat ik weet over bepaalde mensen, dan ben ik dood”. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven, maar ben geen journalist die op zoek is naar verhalen. Mij overkomt het. Als het problemen oplevert, mogen die problemen in de wachtrij. Tussen de andere problemen in. Dat hoort erbij, zegt de ervaren Tara.

Aan de slag met de nieuwe instelling. Het kan vanaf nu zomaar zijn dat ik een feest beschrijf van een ‘vrije jongens en meiden’ familie. Mij was verzocht om hits te komen draaien, maar er was uiteindelijk niet veel gelegenheid daartoe. Het bleek een feest waar elk familielid de ander wilde overtreffen met het regelen van een zingende artiest voor de jarige waar het feest voor was georganiseerd.

De ene artiest werd verdrongen door geluidsmensen van de ander. Elk met een eigen geluidsinstallatie die naar binnen werd gebracht door een crew, gehuld in overhemden met de naam van desbetreffende artiest achter- en voorop. Waardoor ik als dj acht nummers draaide op de hele avond, almaar wachtend. De hit van de avond was Leef Als Een Zigeuner, origineel van André Hazes, maar succesvol uitgevoerd door Frank van Etten. Onvermijdelijk was Frank ook geboekt en kwam optreden die avond. Het nummer was ook al door de artiest voor Frank met veel succes gezongen trouwens, maar dat maakte niet uit.

Een zangduo van mindere bekendheid vulde bijna alle tijd op tussen de grotere artiesten in. Waarschijnlijk om een poging te doen zich in de aandacht te zingen van de managers van de artiesten die af- en aan liepen. Als de één een teken gaf aan mij dat het laatste nummer werd ingezet, dan liet de ander blijken dat hij nog een liedje wilde zingen.

En paar keer verliet ik mijn positie achter de dj-booth om een Sinas te gaan halen aan de bar. Er keken jongere mannen verstoord op naar mij. Ik was dan zeker geen ‘stille’ politieagent of zo, wel was ik een onbekende en die hoorde niet thuis in het gezelschap. Naarmate de avond vorderde steeg ook de bereidheid mij uit te proberen; haantjesgedrag. De man die de avond aan elkaar praatte, had mij geboekt en verzekerd dat mij niets zou overkomen. Uiteindelijk was ik blij dat ik niet alleen was. Nadat ik een gezicht ontwaarde van een persoon waar ik als tiener mee gevochten had, besloot ik drie Sinas te bestellen en verder niet meer achter mijn veilige dj-booth vandaan te komen.

Zelfs de uitbetaling na afloop was in stijl. Een gewichtige man nam me mee naar de kleine garderobe, sloot het gordijn en vroeg wat mijn afgesproken bedrag was. Ik noemde het bedrag, waarop de man een rol (!) met 50 euro biljetten tevoorschijn toverde. Hij haalde 12 biljetten van de rol af, die daardoor niet slonk en overhandigde die aan mij. Met een ‘goed gedaan jongen’ als afscheid verliet hij de ruimte en ik ging snel al mijn spullen inpakken. Want de kans bestond dat mijn dj-gear en geluidsversterking door de crew van één of andere artiest per ongeluk werd meegenomen en ingeladen in een busje met naam en foto van de artiest erop…