Geef je op voor de Meet The Pro sessie: Laat je niet naaien!

In deze Meet The Pro sessie stellen we twee topjuristen voor de creatieve sector aan je voor: Sander Petit en Urban Bout.

Wil je weten wat belangrijk is rondom intellectueel eigendom en welke contracten een rol spelen in jouw beroepspraktijk als creatieve professional? Of waar je aan moet denken bij een overeenkomst; wat dien je met partijen vast te leggen en wat juist niet? Van welke voorbeeld-cases kun jij iets leren? Kortom, hoe bescherm jij jouw creativiteit en hoe zorg je dat je niet genaaid wordt…

Het kan allemaal aan bod komen in deze juridische sessie dus meld je snel aan!

Sander Petit (AKA De Dance-advocaat)
Sander is de oprichter van Petit Legal en als advocaat gespecialiseerd in media- en entertainment, intellectueel eigendom en contractenrecht. Hij richt zich met name op de muziekindustrie en helpt zijn ambitieuze en talentvolle cliënten in die sector met advies, contracten, de bescherming van rechten en procedures bij de rechtbank. Sander geeft daarnaast regelmatig gastcolleges en workshops over rechten en schrijft artikelen voor bijvoorbeeld DJ Mag NL en Dancefair.

Via zijn Facebook, Twitter en vooral Instagram, geeft Sander als De Dance-advocaat allerlei handige tips en tricks. Op zijn website, www.danceadvocaat.nl, staan veel uitgebreide blogs over zijn ervaringen als advocaat en juridische ontwikkelingen. Sander heeft gewerkt voor diverse dj’s uit de DJ Mag Top 100, management- en boekingskantoren, platenmaatschappijen en (muziek)uitgevers, (inter)nationale promotors, websites en (ghost)producers en helpt creatievelingen graag om aan de top te komen of om daar te blijven.

Links Urban Bout( by Nyusha Glenn) | Rechts Sander Petit (by Wouter Wolfkamp)

 

Urban Bout
Urbanjurist is een advieskantoor voor de creatieve sector. Urban Bout, de persoon hierachter, heeft ruim 10 jaar ervaring opgedaan op het gebied van bedrijfs- en civielrecht.
Urban heeft zich gespecialiseerd in intellectueel eigendoms-, muziekauteurs-,
contracten- en mediarecht. Hiernaast heeft hij op menig podium gestaan als artiest.
Door deze combinatie zorgt Urban ervoor dat creatieve belangen in juridische belangen worden vertaald waarbij als het moet met een vuist op tafel wordt geslagen. Zijn motto is:

“Creativity is key. Let the Creative be Creative!”

Meld je aan voor deze sessie via de aanmeldpagina!

Datum: dinsdag 26 juni 
Locatie: Popunie kantoor. Adres: Pannekoekstraat 102, Rotterdam.
Inloop: 19.30 uur. Start: 20.00 uur.
Entree: €5,- (contant betalen svp).

Wij zorgen voor een drankje!

Djocy Santos – Mulher

  • Mulher

  • Djocy Santos
    • Genre: cabopop, morna
    • Release-type: ep, digitaal
    • Label: Nos Musica

Zangeres Jocilene dos Santos en Nuny Matias (basgitaar, producer) vormen sinds 2015 samen de door Kaapverdische en Portugese muziek geïnspireerde band Djocy Santos. Al gelijk van af het begin zijn ze hard aan het werk geweest om een solide basis aan nummers te schrijven en produceren en nu is er dan de release van de debuut-ep Mulher waarmee Djocy Santos ons de eerste blik gunt in hun gedeelde passie voor de Kaapverdische muziekstijl die ze levend willen houden onder de jongere generatie.

Opgroeiend in de Kaapverdische gemeenschap in Nederland kreeg Jocilene de muzikale invloeden van Cesaria Evora and Selena Quintanilla mee waar zij later de meer moderne en westerse artiesten als Sade and Whitney Houston aan toevoegde, zeker niet de minste dames om je aan te gaan meten.

Deze ep is dan ook een ware viering voor de dragers van het dubbele X chromosoom, zo zijn er meerdere nummers waar moeders in het zonnetje gezet worden maar ook de kracht, zacht- en schoonheid van dames in het algemeen klinken ons meermaals in de oren. Alle zes de tracks hebben die warme zacht swingende sound van het eiland en met hun verfijnde mix van de exotische Kaapverdische en Portugese teksten worden we dan ook zeker verleid tot verder luisteren.

Met titeltrack Mulher, Portugees voor vrouw, was dan ook al een duidelijk hint gegeven waar deze ep zich op zou gaan richten. De warme bijna tropische sound met zijn vloeiende ritme en melodie is al even temperamentvol als het onderwerp zelf. Samen met onder andere gastartiesten als Toy Vieira, Paulo Bouwman, Carlos Cardosso, Cikay L.A.S., Maryll Abbas weten ze de zes songs ieder hun eigen identiteit te geven.

Zo voelt ep opener en eerste single Bem Ma Nos als een zacht ontwaken tijdens een tropische vakantie, heerlijke loom en zacht zeker met de verleidende stem van Jocilene. Een ware ode aan het eiland São Vicente waar de twee geboren zijn en enkele familieleden nog steeds wonen.

Mijn favoriet is toch wel Maezinha (ft. Cikay L.A.S.), Portugees voor mama, waar de vroeg Europese bezetters invloeden op de Kaapverdische sound zeker terug te horen zijn. De Portugese fado was een blauwdruk voor de meer Afrikaanse morna, beide een stijl die tragiek in zijn ziel en melodie meebrengt. De song begint zo puur met enkel Jocilene’s zuivere bezielde stemgeluid, ook nadat het instrumentarium licht wordt uitgebreid met ritmes en snaarwerk blijft die powervolle intensie overeind. Een nummer dat je in je buik en hart voelt.

Tweede single Casa D Mama kan je niet onberoerd laten; het spreekt van het gevoel van verlangen en heimwee naar de plek en de persoon waar je bent opgegroeid. Iedereen heeft toch wel eens dat gevoel van ‘bij moeder thuis’ en dit vrolijk swingende nummer brengt die herinneringen met gemak weer boven.

Upbeat en straatfeest-achtig is vervolgens Kriola met de tetterende blazerssectie en uptempo beat zeker een song die tot dansen aanzet. Mocht de beurs wat krap zijn en je wilt je toch even op vakantie wanen dan is deze ep zeker een aanrader. Warme klanken, vrolijke ritmes en een in zijn geheel zeer prettig sound die je even mee wegneemt.

Beste nummers: Casa D Mama en Maezinha.