Sinéad O`Connor, Barry Hay en Hoffmaestro op 33e Parkpop

Sinéad O`Connor staat zondag 30 juni op Parkpop. De Ierse zangeres, bekend van haar wereldhit Nothing Compares 2 U en de nieuwe single 4th And Vine, is dit jaar de afsluitende act van het gratis toegankelijke popfestival in Den Haag.

Ook Barry Hay en z’n band Flying V Formation en de alternatieve elektronische skaband Hoffmaestro zijn 30 juni te zien in het Zuiderpark. Parkpop brengt dit jaar een wijziging in de begin- en eindtijden van het festival aan: het festival start en eindigt een uur later. De volledige line-up van Parkpop is begin mei definitief.

parkpopParkpop wijzigt dit jaar de begin- en eindtijden van het evenement: het festival start om 14:00 uur en eindigt om 22:30 uur, een uur later dan voorgaande jaren. Het gratis toegankelijke evenement presenteert in mei de volledige line-up van deze 33e editie. Tijdens deze editie lanceert Parkpop een nieuw derde podium. Naast de twee grote muziekpodia Staedion Stage en Jupiler Stage wordt het Haagse muziekaanbod op 30 juni extra in de schijnwerpers gezet op dit nieuwe podium. Het Haagse podium is een samenwerking tussen het Haags Pop Centrum, Musicon en Parkpop: de drie partijen slaan de handen ineen ter versterking van de Haagse popinfrastructuur.

Global Battle of The Bands
Inmiddels loopt het storm met de werving van de internationale talententraject Global Battle of The Bands. Tot 12 maart kunnen bands die kans willen maken op de titel Best New Band in the World, zich inschrijven via Pinguin Radio, waarna de halve finales volgen op de Bevrijdingsfestivals Zuid-Holland en Den Haag. De nationale finale van Global Battle Of the Bands vindt plaats in Den Haag op 29 juni op de PopHotSpot (Grote Markt). De uiteindelijke winnaar van GBOB Netherlands treedt op tijdens Parkpop en gaat ook door naar de internationale finale van GBOB in Thailand (januari 2014).

Extra informatie
Datum: Zondag 30 juni
Locatie: Zuiderpark, Den Haag
Aanvang: 14:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van Parkpop.

Felix van Cleeff

felixvancleeffInto The Dark
cd-ep / download-ep
singer/songwriter

Felix van Cleeff is een jonge Zuid-Hollandse singer/songwriter, die warme poëtische en kwetsbare nummers speelt. In 2007 won hij samen met Caramay Schmelzer de singer/songwriter wedstrijd Nootuitgang van Leiden.

De ep ziet er geweldig uit. Waar je normaal een kartonnen hoesje verwacht, is deze keurig als een cd verpakt. Goede front- en backcover, de binnenkant is netjes afgewerkt en zelfs de cd is bedrukt. Als ik een cijfer voor de presentatie moet geven, geef ik een negen!

Goed, laten we naar de muziek gaan. Felix heeft een mooie stem die mij doet denken een Simon & Garfunkel. De stijl van de muziek komt daar ook wel mee overeen. Into The Dark begint met een nummer waarbij hij zichzelf begeleidt op akoestisch gitaar, maar uit andere nummers blijkt dat Felix ook uitstekend piano speelt. Muzikaliteit is zeker aanwezig bij deze jongen! Zijn muziek kan ik omschrijven als rustgevend en serieus. Heerlijk als achtergrondmuziek, maar zeker ook lekker om tot rust te komen of om op een zondag lekker bij te relaxen.

Na de ep eens goed beluisterd te hebben plaats ik toch wat kritische noten. Er zit niet echt veel dynamiek in de nummers. Misschien is dit ook nooit de bedoeling geweest, maar ik mis het wel! De nummers kabbelen rustig voort, er gebeurt eigenlijk niet zoveel tussen begin en eind. De muziek is verder ook niet al te moeilijk, maar dat kan ook wel weer prettig zijn. Ook valt op dat er veel bas in de muziek zit, dat kan misschien wat minder. Verder moet ik zeggen dat ik ook weinig variatie tussen de onderlinge nummers op deze ep tegenkom. Op zich niet zo erg, het is een ep en dat geeft Felix de kans om op een eventuele cd meer variatie toe te passen. Nummer één lijkt qua stijl en uitvoering erg op vier en zo lijken twee en drie ook op elkaar. Ik weet dat dit vrij kort door de bocht is, maar heb meerdere mensen laten luisteren en het viel hen ook op.

Op de teksten valt niets aan te merken; er zit zeker wel een verhaal in Felix’ muziek. Het komt alleen niet zo spannend over. Nummer vijf is wat meer op zichzelf staand en daarin vind ik iets meer emotie terug, misschien ben ik daar ook naar op zoek. Het laatste nummer op de cd spreekt me het meest aan, hier zit meer ritme in. Lekker somber met een soort wals. Begrijp me niet verkeerd, Felix is echt een goede muzikant! Ik denk alleen dat hij veel meer in zijn mars heeft. De muziek is zeker niet slecht en ik houd ook wel van somber en simpel op zijn tijd, maar het mag ook best wat spannender zijn.

Ik heb mijn huiswerk gedaan en gezien dat Felix al zeer goed bezig is wat optreden betreft, daar zal het dus zeker niet aan liggen. Als je zo’n goede stem hebt en ook nog eens multi-instrumentaal bent dan mag je dat zeker laten horen. Ik denk alleen dat Felix meer een artiest is die je live moet horen dan vanaf een schijfje. Ik hoop hem dus binnenkort eens live mee te maken. Al met al een ep die je toch op een of andere manier hongerig maakt naar meer. Kom op Felix, verbaas me met je volgende release!

Download Into The Dark via Bandcamp.

Sp. 91 / Walter M.