Seven Stars Over Sicily

Seven-Stars-Over-Sicily-300x300Seven Stars Over Sicily
cd- / download-ep
dirty blues / baroque folk / psychedelica

Seven Stars Over Sicily is een vijfkoppige band bestaande uit Daniel Blokker, Conrad Freling, Roger Groen, Pablo van Vierzen en Onur Vogels. Ze besloten om dit jaar hun eerste ep uit te brengen. De titeloze, maar kleurrijke ep duurt 17 minuten en bevat vier songs. Seven Stars Over Sicily is beïnvloed door obscure, eind jaren zestig artiesten uit de baroque folk- en psychedelische rock hoek.

De ep opent met een nummer genaamd The Afterlife. Ik werd door deze titel meteen erg nieuwsgierig naar de inhoud van de tekst. De ondersteunende sfeervolle muziek past goed bij de titel van de song, maar helaas zit er weinig diepgang in de tekst en blijft deze oppervlakkig. Na anderhalve minuut komen er strijkers bij, wat een mooie extra laag toevoegt aan het geheel. Al snel laat de band ons kennismaken met dissonante klanken, die je af en toe ook elders terugvindt op deze ep.

Northface is nummer twee op de plaat duurt net als The Afterlife om en nabij de vijf minuten. Deze song is meteen vanaf het begin spannend! Het piano intro wordt ondersteund door de verrassende sound van een mellotron. De band slaagt erin om je vijf minuten vast te houden door de sterke opbouw en de verrassende sounds. Wel mag er nog gewerkt worden aan de dynamiek en zuiverheid van de zanger en achtergrond zanger.

De afsluiter van de ep is mijn favoriete nummer op de plaat en begint met een heerlijk vieze bassound, gevolgd door krachtig scheurende gitaren. Het is een opzwepende song waarin goed gespeeld wordt met dynamiek. De spanning in deze song ontstaat door de dissonante klanken in de gitaarpartij. Gaaf gedaan, maar wel net iets te veel naar mijn smaak.

De ep van Seven Stars Over Sicily is een compact geheel en zeer goed geproduceerd. Er wordt smaakvol gebruik gemaakt van strijkers, blazers, mellotron, meerstemmigheid, beatboxing en nog veel meer. It was a true experience en zeker de moeite waard om te luisteren!

Deze ep vind je ook op Itunes.

Wil je meer weten over Seven Stars over Sicily, ga dan naar hun Facebook pagina.

Nederlandse artiesten geven zang- en rapworkshops aan Rotterdamse jongeren

PosterDe maand april staat in teken van tien Gotta Sing?! workshops die dit jaar alweer voor de zevende keer georganiseerd worden door Music Matters. Een reeks inspirerende zang- en rapworkshops worden door bekende Nederlandse artiesten gegeven aan Rotterdamse jongeren tussen 14 en 20 jaar. Gotta Sing?! biedt jongeren de kans om samen te zingen of rappen met hun idool die ze vaak alleen van het podium of televisie kennen.

Zang- en rapworkshops
Dit jaar kunnen jongeren zich inschrijven voor een workshop van succesvolle rapper Akwasi, onder andere bekend van de Nederlandse hiphopformatie Zwart Licht. Of rapper Feis die onlangs te gast was in het programma Volle Toeren van Ali B waar hij mooi verwoorde: “Ik ben een man van weinig woorden maar ook een rapper”.

Naast rapworkshops organiseert Music Matters ook zangworkshops met Jayh Jawson, Emmaly Brown, Berget Lewis, Ntjam Rosie, Aicha Gill, Sharon Doorson, Ruben Tarmidi en Laise Sanches. Allemaal artiesten die hun sporen verdiend hebben in het muziekvak of goed op weg zijn. Inschrijven voor de workshops kan hier.

Fijne kneepjes van het muziekvak
In een 2,5 uur durende workshop leren de jongeren de fijne kneepjes van het muziekvak, waarin onder andere aandacht wordt besteed aan tekstbehandeling en zangtechniek. Met Gotta Sing?! wil Music Matters jongeren stimuleren om te zingen en rappen en talent dat nu nog voor de spiegel oefent uitdagen zich verder te ontwikkelen. “We zien ieder jaar weer dat er een netwerk ontstaat tussen enthousiaste jongeren die hun zang- en rapkwaliteiten naar een hogere level willen brengen. Zo hebben eerder grote namen als Edsilia Rombley, Waylon, Typhoon, Postman, Kleine Viezerik en Sabrina Starke met Rotterdamse jongeren gewerkt en hen muzikaal op weg geholpen tijdens de Gotta Sing?! workshops”, aldus directeur Marianne van de Velde.

Gotta Sing Live?!
Jongeren die meedoen aan een workshop maken kans om geselecteerd te worden voor Gotta Sing Live?! op 2 mei in Theater Islemunda. Op deze avond worden ze begeleid door een professionele live band en krijgen ze overdag coaching. Voordat ze het podium opgaan, krijgen ze ook nog een fotoshoot en visagie, zodat ze kunnen schitteren als sterren in spé!

Meer weten over Gotta Sing?! Kijk dan op deze website.