MOZZ

mozz demodemo 2014
download-demo
Nederlandstalige punk

Alle clichés uit de muziekwereld zijn waar, zeker ook voor de heren van MOZZ. Drank, drugs, vrouwen en alle andere sores zorgde voor het einde van Tangerines On Acid, een bandje dat in de jaren ’90 ontstaat in een duistere kroeg in Rotterdam. Na een radiostilte van een aantal jaren wordt eind 2012, met een andere bassist, de band nieuw leven in geblazen. De mannen leveren nu als MOZZ een veertiental demo-tracks af die zijn opgenomen in Muzikantencentrum Dynamo te Rotterdam.

Hierop kun je goed horen dat de jongens al lang samenspelen. De muziek is strak, super strak. Met name bij de track Beetlejuice is er niks tussen te krijgen. Alles valt perfect in elkaar. En dat verwacht je ook bij punkmuziek, die hier gewoon lekker in het Nederlands wordt gezongen. Af en toe heeft het wel iets weg van een stevigere variant van BZB.

Tussen al het geweld durft de band het ook aan iets melodieuzer te worden. Ranzig heeft een sterke melodie en een begeleiding die doet denken aan het rustigere werk van Rage Against The Machine of Nirvana. Daarnaast durft MOZZ het ook aan om te starten met een lekker sambaritme van de drums. Gevarieerd is het zeker te weten!

MOZZ – Bittere Pil

Is er dan geen kritiek? De songs zijn sterk, dat staat vast, en de heren zijn duidelijk op elkaar ingespeeld en weten wat ze willen. Het is daarom ontzettend jammer dat ze veertien tracks presenteren van deze opnamekwaliteit. De geluidskwaliteit zorgt namelijk al vrij snel voor hoofdpijn. De drums klinken te schel, de zanger is af en toe nauwelijks hoorbaar en hoewel de heren super lekker samen kunnen spelen klinkt de mix gewoon niet prettig, het voelt nergens als een geheel. De band had er beter aangedaan om te investeren in een ep met vijf of zes tracks die ook opnametechnisch helemaal af zijn.

Maar aan de andere kant: Rotterdam mag blij zijn dat MOZZ weer terug is. Live zal het beter klinken dan op deze demo’s en dat maakt ze een echte must-see.

Download de tracks gratis via de Reverbnation app op de Facebook van MOZZ.

Voor meer informatie bezoek je hun website .

Dennis Jansen

Winnaars HIJS Beatbattle duiken samen de studio in voor speciale release

hijsbeatslogo2014Het afgelopen jaar organiseerde hiphopplatform Hiphop In Je Smoel maandelijks een editie van de HIJS Beatbattle, een online competitie waarin producers/beatmakers de strijd met elkaar aangingen om door diverse, gerenommeerde Nederlandse producers gekozen te worden tot maandwinnaar. Naast een prijzenpakket dat ze wonnen, mogen ze binnenkort ook samen de studio in om samen te werken aan een speciale release, die binnen één dag gecreëerd zal worden.

Daarbij zullen niet alleen de beatmakers aanwezig zijn, ook divers opkomend raptalent zal op 5 juli z’n opwachting maken en tracks maken op de beats van de winnaars. #hijsbeats wordt georganiseerd door Hiphop In Je Smoel en Stichting Chano en Dusee, een stichting die talentontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan. De twee organisaties bundelen de krachten om gezamenlijk tot een dikke release te komen die de titel HIJS Beats Them zal dragen.

Zaterdag 5 juli zal het Haags Hiphop Centrum (H3C) in Den Haag veranderen in dé creatieve broedplaats voor hét hiphoptalent van Nederland, zowel vocaal als productioneel gezien. Binnen één dag zal er een speciale release ontstaan waarop de winnaars van de HIJS Beatbattle de samenwerking aangaan met talentvolle hiphopacts uit Nederland. De twaalf beatmakers zijn Jengi Beats, Zelfkweek, Magama, Funkovski, Nova Peaks, Tantu Beats, Galax, Stay Classy, Tjomba Beats, Carmine Galante, Mute Maximus en Twislabeats. Zij zullen in de studio gekoppeld worden aan de volgende hiphopacts: Mongoose, BrandWerk, Joe Kickass, Ill & Ape, Daan Rijkers, Roy Kable, Vinnie, Ashes, Heavy, Kymer McGyver, Brada en Profix.

#hijsbeats wordt mogelijk gemaakt door: H3C, Soundcloud, Fonds voor Cutuurparticipatie, Prins Berhard Cultuurfonds, Hiphop In Je Smoel, Ableton en Chano en Dusee.

Voor meer informatie bezoek je de website van Hiphop In Je Smoel.