Deformer – Counter Carnage

  • Counter Carnage

  • Deformer

Ooit, lang geleden, brandde ik Deformer af. Ik vond het helemaal niks. Het project van Mike Redman, Rotterdams culturele Zwitserse zakmes dat net zo makkelijk mc’t als docu’s schiet en even snel dj’t als produceert, vond ik zwaar over de top en inspiratieloos. Te veel chaos, te weinig concept.

Ach. Wat was ik nog jong. Want 12 jaar later ga ik wél hard op Deformer, en al helemaal op deze nieuwe ep.

Want waar je normaliter een gigantische bak breakcore, tot de nok toe volgestouwd met amen-breakbeats, hoover-synthesizers en 909-drumcomputers, in je muil krijgt gestompt, gaat Deformer ditmaal nog een stap verder.

Counter Carnage bestaat namelijk uit één track van Deformer zelf, en verder vier remixen door onvervalste hardcoreproducers.

Nu flirt breakcore altijd al met gabber, maar met oldschool kopstukken als The DJ Producer, N-Vitral, Predator en Akira achter de knoppen van het mengpaneel wordt het pas echt rammen.

The DJ Producer maakt van Syko bijvoorbeeld zoiets als Pendulums remix van The Prodigy’s Voodoo People, maar dan voor mensen die met hun blote handen de Euromast tot puin slaan.

N-Vitral geeft Extreme Deformity een militair marstempo waarmee je in een moordgang van Rotterdam naar Stalingrad loopt. En nadat Counter Carnage door de studio van Akira is getrokken, ontvangen je hersenen het sonische equivalent van alle pillen die in de jaren ‘90 in de Energiehal genuttigd zijn.

En dan die afsluiter hè? Predator, al jaren goed voor het betere hak- en zaagwerk op onder meer Ruffneck, maakt van Repossessor een gabber-meets-breakcore-track waarbij beide subculturen op de dansvloer elkaar huilend in de armen vallen, om vervolgens via een moshpit heel de teringzooi af te breken.

Counter Carnage dus. Je bent gewaarschuwd.

Volg Deformer op Facebook en bestel de ep via PRSPCT Recordings.

Tiende editie Stukafest Rotterdam

10858484_10152859074737808_7128879924218070689_nPak je fiets of trek je wandelschoenen aan en kom donderdag 16 februari naar de tiende editie van Stukafest Rotterdam. Een knallend optreden tussen de kratjes bier en studieboeken, een intieme literaire voordracht onder een hoogslaper of een singer/songwriter aan de eettafel. Dat is Stukafest, wat staat voor Studentenkamerfestival.

Bij Stukafest worden studentenkamers in zestien steden omgetoverd tot mini-theaters waar muziek, dans, cabaret, poëzie, literatuur en theater centraal staan.

Je wordt verrast door eigenzinnig en toonaangevende talenten in de intieme en unieke setting van een studentenkamer. Artiesten zitten bijna op je schoot, of andersom.

Voor de tiende editie is een speciale Rotterdamse editie georganiseerd met artiesten die een bijzondere band met Rotterdam hebben – geboren, getogen of momenteel woonachtig in deze stad.

In Rotterdam-West kan je op donderdag 16 februari genieten van optredens van onder anderen Poliana Vieira, Gery Mendes, Mitch Rivers, Y.M.P, Stanley Clementina en Dot Quartet.

Na afloop gaat het feestje nog door in WORM met dj’s Meanwhile in Manolya en Thelonious en live-art door Elias Delgado.

Stel zelf je favoriete programma samen en koop je kaartjes via de website van Stukafest.

Extra informatie:
Datum: donderdag 16 februari 2017
Locatie studentenkamers: Rotterdam-West
Locatie afterparty: WORM, Boomgaardsstraat 71
Aanvang: 20.30 uur
Entree: vanaf € 4,50