Cenobites

aftermath coverAftermath (The Nuclear Sessions)
cd-album
psychobilly
Rebellion Records

Cenobites is een gerenommeerde psychobilly band uit Rotterdam. Dit jaar viert de band haar 20e jubileum met als kers op de taart een nieuw full-length album. Na een tussenpoos van vier albumloze jaren, belooft Cenobites een ‘earbleeding’ (oorbloedoend) vierde album aan haar fans. Deze band gaat voor serieuze psychobilly!

De agenda van de band is goed gevuld. Naast shows in Nederland tourt deze onvermoeibare band aan één stuk door in o.m. België, het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk.

Aftermath (The Nuclear Sessions) is zoals beloofd hard en snel. Het album telt 13 nummers en een bonus track. De nummers worden gedomineerd door punky, volle, distorded gitaarakkoorden. In combinatie met de ondersteuning vanuit de hartversnellende drumpartijen maakt dit van de vele nummers uitstekend moshpitmateriaal.

De zanger maakt zowel gebruik van melodische zangpartijen als een krachtige rasp/scream. In mijn ogen komt dit goed tot zijn recht. Naast punk en billy elementen bevat het album ook classic rock en bluesy invloeden, wat de nodige variatie biedt en het album voor mij interessant maakt. ‘Most pleasing to the ear’ was voor mij dan ook Wednesday Night.

Op het energetische gehalte van het album is niets aan te merken, al miste ik soms wat backing vocals om de zangsectie wat minder rauw te laten klinken en daardoor nog wat meer power te geven. Erg tof aan de andere kant is de opstelling en daarmee de sound van de band: wie houdt er niet van een band die snoeiharde muziek maakt… met een contrabas!

Kortom: Aftermath (The Nuclear Sessions) van Cenobites is een snoeihard psychobilly album met een muur van geluid en een duidelijke stijl.
Als advies aan bezoekers van de albumtour; wees goed voorbereid!  Zorg voor oordopjes, lichaamsbepantsering en energierepen!

Wil je meer weten over de Cenobites? Bekijk de website of Facebookpagina.

Yanell Braumuller

Popunie Music Support: A Festival Downtown

afdtOp 3 oktober zal de tweede editie van A Festival Downtown plaatsvinden. Dit festival presenteert spannende, elektronische muziek op een unieke locatie middenin het centrum van Rotterdam. Tijdens A Festival Downtown wordt de Nieuwe Binnenweg voor één dag omgetoverd tot een festivalterrein met verschillende binnen- en buitenlocaties. Alle locaties zijn gratis toegankelijk.

A Festival Downtown laat zien dat er binnen elektronische muziek meer te ontdekken valt dan techno of dance muziek. Er is ruimte voor artiesten uit de hiphop scene, maar eveneens voor artiesten die met bijvoorbeeld een indie, singer/songwriter of jazz insteek werken. Zelfs hardere gitaarbands die met elektronica flirten worden er gepresenteerd.

Het festival pakt uit met flinke internationale namen als Onra (Frankrijk), Clap! Clap! (Italië) en Ball Park Music (Australië), maar laat ook zeker zien welke parels Rotterdam zelf te bieden heeft. Met Pink Oculus, De Likt, Afronaut en The Soul Pilot, Dikkens en Boom Boom du Terre presenteert A Festival Downtown een nieuwe generatie spannende Rotterdamse muzikanten.

A Festival Downtown is voor iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe muziek en zich graag laat verrassen. Het festival begint om 14:30 op het hoofdpodium en gaat op verschillende locaties door tot in de vroege uurtjes.

Locaties
Het hoofdpodium staat op het Eendrachtsplein en verder zijn er verspreid over de Nieuwe Binnenweg op allerlei binnen- en buitenlocaties optredens. Het festival maakt gebruik van podia als Rotown en Vibes, maar presenteert ook artiesten op minder standaard plekken.

Zo zullen er ook optredens zijn bij Black Widow, de Plaatboef en in Belgisch Biercafé Boudewijn. Net als vorig jaar kun je dit jaar ook weer gratis meerijden in de klassieke vierasser (tram) die over de Nieuwe Binnenweg rijdt. En zelfs ín de tram kun je genieten van live muziek.

afdt2Extra informatie
Datum: zaterdag 3 oktober
Locatie: Nieuwe Binnenweg
Tijd: vanaf 14:30 uur
Entree: overal gratis!
Facebookevent

Meer weten? Op de A Festival Downtown facebook-pagina vind je o.a. de hele lineup, timetables en links naar de bands.

A Festival Downtown wordt georganiseerd door Stichting De Nieuwe Lichting en wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support Rotterdam.