Nog 1 dag om te stemmen!

Morgen om 12:00 sluiten de stembussen van de Rotterdam Music Awards 2017. Dat betekent dat je nog één dag hebt om te zorgen dat jouw favoriete act wint! Ga daarom snel naar popunie.nl/awards2017.

Ben je er nog niet over uit op wie je gaat stemmen? Luister dan nog even naar onze Spotify playlists van de categorieën ‘Beste Track’ en ‘Beste Album’:

Beste Track

 

Beste Album

Uitreiking Rotterdam Music Awards

Datum: maandag 11 december 2017
Locatie: KINO, Gouvernestraat 129-133, Rotterdam
Inloop: 19.30 uur
Tijden: 20.00 – 22.30 uur
Entree: op uitnodiging

De Rotterdam Music Awards wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Stichting Bevordering van Volkskracht, Music Matters en 3voor12 Rotterdam.

Luisteragenda december 2017

Rotterdam bruist van de toffe live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Host en tevens muzikant Chris Anderson presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in december optreden in de stad.

Dus wil je uit in Rotterdam en heb je zin in livemuziek van eigen bodem; check dan de Popunie Luisteragenda hieronder! Kijk in de Popunie Agenda voor meer informatie over deze events.

Onder de podcast de tracklist en uitgebreide informatie per act.

Tracklist

 1. Rod Malmok – Tronch

  Op zaterdag 2 december neemt het Blijdorp Festival haar intrede in een van de mooiste locaties die Rotterdam rijk is, namelijk de Van Nelle Fabriek die sinds 2014 de status heeft van werelderfgoed. Overigens zou Benny Rodrigues a.k.a. Rod Malmok niet misstaan in deze lijst van UNESCO.  Zijn album Back To Square One is bij de Rotterdam Music Awards genomineerd in de categorie Beste Album en de track Tronch is genomineerd in de categorie Beste Track. Ook het Blijdorp Festival maakt kans op een award, aangezien ze (what’s in a name) genomineerd zijn in de categorie Beste Festival. Of ze ook daadwerkelijk in de prijzen gaan vallen wordt duidelijk op maandag 11 december als de prijzen worden uitgereikt. Maar eerst een heerlijke Detroit set van Rod Malmok tijdens het inmiddels uitverkochte Blijdorp Winter festival.

 2. Golden Caves – Child Of Mine

  De eerste clubavond van 3voor12 Rotterdam komt eraan, met opkomende en gevestigde talenten uit Rotterdam en één band van buiten de stadsgrenzen. Tijdens de eerste editie in Eurotrash United staan Raise The Ace, MacSwordfish en Golden Caves op het programma. Golden Caves bracht in maart hun debuutalbum Collision uit. Met succes kunnen we zeggen en inmiddels is het album genomineerd bij de Rotterdam Music Awards. Maar niet alleen op plaat klinkt de band goud,  Golden Caves maakt ook live grote indruk. Op vrijdag 8 december in levende lijve te aanschouwen tijdens de eerste 3voor12 Rotterdam clubavond, daar waar bier, kunst en muziek de niet-zo-heilige drie-eenheid vormen van al het goede in het leven. In Eurotrash dus. De avond begint om 20.30u en de entree is gratis!

 3. The Bullfight – The Ballad Of Martin Van Dongen (live)

  Pop noir uit Nederland met trekjes van Nick Cave en The National, aldus de website Luminous Dash. Zelf ziet de band ook The Smiths als groot inspiratiebron. Op zaterdag 9 december presenteren ze hun live album Whisper In The Dark For Me in Kopi Soesoe. Volgens Luminous Dash zijn het songs die je één voor één pakken met verhalen waar je de tijd voor neemt om naar te luisteren. Eric a.k.a. aERodynamIC laat via MusicMeter weten dat The Bullfight het best bewaarde geheim is van Rotterdam. Reden genoeg om de cd release party bij te wonen. Wees erbij vanaf 20.30u. Entree is gratis en de cd is te koop voor een naar eigen zeggen schandalig lage prijs, dus sla je slag!

 4. St. Maane – Julia

  Birgit de Priester won onder haar pseudoniem St. Maane dit jaar de Sena Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Singer/Songwriter. Hierdoor is ze automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters – en maakt ze kans op een stimuleringsprijs van €10.000. Ze heeft haar publiek belooft dat als ze wint dit bedrag in te zetten om haar debuutalbum op te nemen. Dotan is alvast groot fan. Ook Festival Stille Nacht – het festival met beloftes uit binnen- en buitenland, op het gebied van americana, indiepop, folk en elektronica – erkent dat St. Maane een belofte is. Daarom staat ze op vrijdag 15 december in Club Vibes als onderdeel van het festival.  Tickets voor de vrijdag kosten €26,50 en het festival begint om 18.00u.

 5. Playgrounded – Crossing

  Playgrounded heeft een nieuw album uitgebracht; In Time With Gravity, dat beïnvloed is door de grensoverschrijdende verhuizing van de band. De sound en thema’s op het album zijn namelijk geïnspireerd door het met crisis geteisterde Athene aan de ene kant tot aan de rauwe industriële landschappen van het stedelijke Rotterdam aan de andere kant. Zware rock gezien door de radicale ogen van elektronische compositie, alsof Playgrounded op de schouders staat van reuzen die vervolgens kleine stappen zetten op de paden van progressieve muziek. Hypnotische ambient grooves liggen altijd op de loer en als u nu het spoor bijster bent, dan bent u niet de enige. Beter om gewoon de muziek te laten spreken en om op vrijdag 15 december naar de release party te gaan in Roodkapje. De avond begint om 21.00u en de entree bedraagt €10.

 6. Ntjam Rosie – Never Give Up

  Nog een nominatie in de categorie Beste Track bij de Rotterdam Music Awards. “Rosie’s stem danst bekoorlijk over de noten in het Engels, Frans en Bulu – een taal uit Kameroen – met bezieling, vrijheid en controle”, kopte het NRC over haar album Breaking Beats dat ook nog eens beloond werd met 5 uit 5 sterren. Op zaterdag 16 december is Ntjam Rosie live te zien in LantarenVenster met haar Breaking Beats theaterconcert, waarin ze een geheel nieuwe brug bouwt van muzikale stijlen en dans. Samen met haar band, percussionist, turntablist en choreograaf/regisseur Lloyd Marengo (So You Think You Can Dance) laat Rosie in deze voorstelling het beste van zichzelf horen en zien. Kaarten kosten €18 excl. servicekosten en de aanvang is om 20.30u.

 7. Anne Bakker – A Little Longer

  Anne Bakker speelde als violiste al concerten in Brazilië, Canada, de VS, Dubai, Australië, Turkije, Indonesië en door heel Europa. Ze is vast onderdeel van o.a. het Göksel Yilmaz Ensemble en Blaze Bayley Trio (akoestische heavy metal met voormalig Iron Maiden zanger) en Quibus. Sinds een paar jaar heeft ze een solo project waarbij ze haar eigen liedjes zingt en zichzelf begeleidt op altviool of gitaar. Invloeden komen onder meer uit folk, indie, triphop, klassieke muziek en wereldmuziek. Op zondag 17 december presenteert Anne Bakker haar eerste solo ep Vox/Viola in verhalenhuis Belvédère. Het zal gaan om een kort maar krachtig solo concert dat begint om 15.00 uur. De toegang is gratis. 

 8. Equalz ft. Adje & Cho – Op De Weg

  “Wanneer de drie juiste muzikale lijnen elkaar kruisen vormen zij de ultieme Δ”, is de slogan van eventorganisator TRIANGLE. Op vrijdag 22 december organiseren ze het terugkerende Triangle Festival in de Maassilo met een mix van hiphop, future sounds, UK house en garage. Tijdens deze indoor editie staat o.a. Equalz op de bill. Het duo bestaande uit AlwaysBizzy en Stylez is te herkennen aan hun altijd dansbare tracks, pakkende hooks en overload aan feelgood op het podium. De stadgenoten van Broederliefde zijn al tijden fan en tipte Equalz bij De Wereld Draait Door als de ‘next best’ voor de aankomende jaren! Dus don’t worry, van deze mannen ga je nog veel horen! De track Op De Weg is ieder geval alvast bij de Rotterdam Music Awards genomineerd in de categorie Beste Track.

 9. Animistic Beliefs – SH101_002

  Nog een genomineerde voor de Rotterdam Music Award in de categorie De Belofte – powered by Music Matters. In oktober won Animistic Beliefs de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Electronics. Op 24 december treden ze op tijdens de Operator clubnight in BAR, een avond waarbij de opbrengsten worden ingezet om het online radio station in de lucht te kunnen houden. De act maakt live electro en in januari brengen ze een ep uit; vinyl only! Hier alvast een voorproefje.

 10. The Windowsill – See You Back Again

  Op oudjaarsavond gaat Rotterdam Riot aan boord van de V11 om de jaarwisseling in punkrock-style te vieren. Dit doen ze met de legendarische Italiaanse punkrockers The Manges, garagerockers Prince Beastly en Rotterdamse office rockers The Windowsill. Enteren kan vanaf 21.00u en kaarten zijn in de voorverkoop voor €12 te koop. Happy new year!