New Skool Rules viert vijfjarig jubileum

New Skool Rules 2017
De driedaagse urban muziekconferentie New Skool Rules, met aansluitend een urban festival, komt definitief terug naar Rotterdam. Van 19 t/m 21 mei viert Epitome Entertainment het vijfjarig jubileum op verschillende locaties in Rotterdam.

Tijdens de afgelopen editie trok de conferentie mensen uit 30 verschillende landen en trok het festival meer dan 4000 bezoekers naar o.a. showcases op verschillende plekken in Rotterdam. Natuurlijk zijn er tijdens het festival ook feestjes, jamsessies, audities en allerlei andere interactieve onderdelen waar iedereen welkom is.

New Skool Rules zorgt ervoor dat Rotterdam voor even de wereldwijde hoofdstad is van de ‘movers & shakers’. Tijdens eerdere edities waren onder anderen vertegenwoordigers van Motown, Universal, Warner, Sony, Def Jam, Konvikt, I am Other, Atlantic, E-One en Island aanwezig tijdens de muziekconferentie. Tevens zijn er publishers en Nederlandse en buitenlandse boekingskantoren aanwezig.

Henca Maduro, artistiek leider van Epitome Entertainment: “Vanaf het begin van New Skool Rules hebben wij veel steun gekregen van alle belangrijke spelers in de urban muziekindustrie, die een verandering teweeg brengen bij de bezoekers van New Skool Rules. Bij New Skool Rules zie je de sterren van morgen, zoals Fais (Hey met Afrojack), R. City (Locked away feat. Adam Levine) en Nico & Vinz (Am I Wrong) en ook bijvoorbeeld LMFAO.”

Epitome Entertainment krijgt vanaf 2017 onder andere van Fonds Cultuurparticipatie en de Gemeente Rotterdam de kans om New Skool Rules jaarlijks te gaan uitvoeren. Met name het festival en de Nederlandse component van de urban muziekscene wordt uitgebouwd.

Extra informatie
Jouw act aanmelden voor de Showcases kan hier.
Tickets voor de conferentie en het festival koop je hier.
Voor meer informatie en het complete programma kijk je op de site van New Skool Rules

Live-verslag: Releaseparty Brandwerk

BvR-4525

Het is al ver na achten als de stampvolle Raedtskelder wordt wakkergeschud door een keiharde beat die wordt ingezet door heer en meester van de decks Stam des Bouvrie. De Dordtse zaal die normaliter onder andere functioneert als trouwzaal staat nu propvol met hiphopliefhebbers. De sfeer is gemoedelijk en eerlijk is eerlijk; als de show precies om acht uur zou beginnen zou dat ook niet erg hiphop zijn. Just sayin’.

Het energielevel bouwt zich al vrij snel op. In een razend tempo worden oude tracks zoals Fluitje Van Een Cent en Het Is Aan afgewisseld met nieuwe tracks als BW Deluxe en Rapido en daarbij gebeurd van alles op én rond het podium.

Zo wordt een dame op het podium gevraagd die vervolgens in kleermakerszit in de daaropvolgende track door de heren wordt toegezongen, er wordt een stevig potje gestagedived, de beats vliegen van boombap naar UK-grime en tussendoor worden ook de broodnodige korte speeches gehouden.

Het deels Rotterdamse Brandwerk is al een tijdje bezig en ze kunnen inmiddels terugkijken op een hoop mooie ervaringen, maar deze avond staat voornamelijk in het teken van de toekomst.

Halverwege de show wordt een deel van die toekomst officieel gemaakt door de onmiskenbare stem van Zwart Licht frontman Akwasi Ansah die keihard uit de speakers blaast en zegt erg trots te zijn op het feit dat Brandwerk getekend heeft bij zijn label, Neerlands Dope.

BvR-4397

Akwasi kon er zelf in verband met andere verplichtingen helaas niet bij zijn, maar zijn collega Thomas nam de honneurs waar en overhandigde de heren splinternieuwe Neerlands Dope shirts met bijbehorende champagne.

De trots straalt van hun gezichten af, het publiek applaudisseert en straalt met hen mee.

Een ander bijzonder moment tijdens de avond was het gepassioneerde betoog van Diggy Rast over de vorig jaar overleden Rob van den Aker alias Goldenboy, een held en zeer gewaardeerde vriend.

Rob stond er om bekend dat hij ongelofelijk positief was, ondanks alle tegenslagen waarmee hij in zijn jonge leven te maken kreeg. Ook wist hij die positieve energie feilloos over te brengen aan zijn vrienden, waaronder de jongens van Brandwerk, wiens muziek hij graag luisterde.

In de zaal bevonden zich een aantal goede bekenden van Rob die zichtbaar ontroerd waren door dit mooie eerbetoon.

De onofficiële afsluiter van de avond is toch wel de track Regisseur Van De Atmosfeer (onofficieel, want hierna volgde nog een nieuwe track met de naam Allesstaatindefik).

Het publiek springt alle kanten op en rapt de teksten woord voor woord mee. Ook tijdens de outtro gaan alle handen in de lucht, wat zorgt voor een mooi beeld om mee af te sluiten.

Brandwerk mag terugkijken op een zeer geslaagde releaseparty die zich laat kenmerken als een ‘georganiseerde chaos’ waarbij het plezier van het podium afspatte.