Luisteragenda augustus 2017

Rotterdam bruist van de toffe live concerten! Om al dit enthousiaste en vaak nog onbekende talent overzichtelijk te promoten, heeft de Popunie een luisteragenda samengesteld in de vorm van een podcast.

Host en tevens muzikant Chris Anderson presenteert de podcast en vertelt waar en wanneer de diverse acts optreden. De lijst is samengesteld uit louter Rotterdamse acts die in augustus  optreden in de stad.

Dus wil je uit in de stad en heb je zin in livemuziek van eigen bodem; check dan de Popunie Luisteragenda hieronder! Kijk in de Popunie Agenda voor meer informatie over deze events.

Onder de podcast de tracklist en uitgebreide informatie per act.

Tracklist

 1. Jessy Yasmeen – Single Alone

  Op vrijdag 4 augustus kun je naar Hostel Room aan de Van Vollenhovenstraat voor een intiem optreden van singer/songwriter Jessy Yasmeen. Tijdens deze avond speelt Jessy een fijne trits aan Americana en country, beïnvloed door folk legendes als Bob Dylan en Melanie. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support. Dit prachtconcert is gratis bij te wonen en de aanvang is om 21.00 uur!

 2. Joost Wander – Net Zo Gek

  Het is zaterdag 5 augustus vanaf 10.00 uur weer tijd voor de Rotterdamse Oostmarkt op het Noordplein! Tijdens dit gratis toegankelijke evenement kun je rondsnuffelen bij de vele marktkraampjes, even rustig genieten van een picknick en natuurlijk luisteren en kijken naar een breed scala Rotterdams talent mede mogelijk gemaakt door de Popunie. Op 5 augustus bijvoorbeeld naar Joost Wander die Nederlandstalige funky reggaepop maakt. Deze multi-instrumentalist heeft al op festivals als Wantijpop en Rastaplas gestaan en nu is het de beurt aan de Oogstmarkt om vanaf 13.00 uur kennis met ‘m te maken!

 3. Monta – Pomp Ut

  Diegene die na de Oogstmarkt nog niet klaar zijn met uitgaan kunnen snel de metro pakken naar Zuidplein voor het Crazy Sexy Cool ‘Magic Circus’ Festival. Dit festival met als thema ‘circus’ biedt, verspreid over meerdere stages in het Zuiderpark, voor ieder wat wils; van pop tot urban! Met namen als Gers Pardoel, Broederliefde, Gregor Salto en Kraantje Pappie kan het natuurlijk niet anders dan een megafeest worden. Deze vijfde augustus kun je bijvoorbeeld genieten van de classic Rotterdamse hiphop van Monta die zal aantreden op de Productiehuis FLOW stage! De early bird tickets al allemaal de deur uit, maar er zijn nog fase 4 tickets á €32,50.

 4. St. Maane – I Wrote You A Book

  Als een buitenfestival toch net niet helemaal jouw ding is kun je naar de Pica Pica Zomerparade. Tijdens dit evenement openen 26 unieke locaties in Rotterdam hun deuren voor optredens van lokaal talent. Op zaterdag 5 augustus kun je bijvoorbeeld naar Brouwerij Noordt aan de Zaagmolenkade voor een optreden van St. Maane. Dit unieke singer/songwriter project laat Birgit de Priester, met haar warme intieme folk, horen in een werkende lokale brouwerij! Dit optreden begint om 16.00 uur en kost je helemaal niks!

 5. The Cosmic Carnival – Lost And Found

  Op vrijdag 11 augustus kun je naar Rotown voor één van de Rotown Summer Sessions. Deze editie van dit concept in misschien wel de gezelligste tent aan de Nieuwe Binnenweg draait volledig om de muziek van Fleetwood Mac, gespeeld door The Cosmic Carnival. Tickets zijn de koop via de website van Rotown en kosten €5,-. De aanvang is om 21.30 uur!

 6. St. Solaire – Running

  Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus is het tijd voor Once Upon A Time In The West! De derde editie van dit festival gehouden aan de Keilewerf presenteert ook dit jaar een breed programma met artiesten uit meerdere disciplines. De aankleding wordt dit jaar gedaan in samenwerking met werkplaats Buurman, die het terrein omtovert in een duurzaam kunstwerk. Artiesten zoals Mitch Rivers, SmudgedToads en kersverse Sena Grote Prijs van Rotterdam winnaars St. Solaire spelen ook tijdens dit festival, dus mis het niet! Dit festival begint om 13.00 uur en kost €17,50 (passe-partout) of €10,- (dagkaart). Tickets zijn beschikbaar via de officiele website.

 7. Alison Jutta – For Two

  Op zaterdag 26 augustus is het eindelijk tijd voor de singer/songwriters finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam, ditmaal in de Rotterdamse Schouwburg! De vijf meest getalenteerde lokale artiesten laten hier horen waarom ze zo ver zijn gekomen en het publiek kan er van meegenieten. Deze avond kun je gaan kijken naar muzikale verhalenvertelster Alison Jutta, de unieke oneman show van Ibrow, de genre overstijgende Elina Lys, de multi-instrumentalist Joost Wander en folk artieste St. Maane. Entree is €10,20 (incl. servicekosten) en deze finale is vanaf 19.30 uur toegankelijk.

Popunie clipoverzicht juli 2017

Het Popunie clipoverzicht van juli 2017 staat klaar! Ook in de zomer zijn er weer nieuwe videoclips van Rotterdamse acts en bands uitgekomen. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

Stanley Clementina ft. Dayo – T’asina Ta Biba

WatWatIs – Het Is Tijd Nu

PiroMedia – Night

Smallavelli – Hittas & Killas

Carol Might Know – Grasp All

Mo$heb – Bloeden Voor Je Saaf

The Kik – Zij Op Mij

L CiANO – Burnen ft. Tw2ce

Amanda Almeida – Sorrow Of Souls (a capella)

Ricky & The Koters – Het Leven Gaat Verder

Ronnie Flex – Achteruit

Old Man’s Riot – Fast Lane (Surfrock Festival aftermovie)

Ir-Sais – Amore

Delano Ulrich – Jij Hoort Bij Mij

Sevn Alias – Nachtmerrie

Alison Jutta – The Sun (live @ MFLY sessions)

Cry – Pull Up

Sevn Alias – Mowgli

Angelo King – On Lock (SFB remix)

Melissa Lopes – Niks Op Mij

Ivo Gleeman – Morning Sun

Sevn Alias – Work ft. Jonna Fraser

Stealers – Run You Down

Beckie – Oetchie ft. Crooks

Mo$heb – Een Rit Met Mij

Kevtendencies – Jutsus

Ricky & The Koters – Madame Yuri

Ms. Aba ft. Kyekyeku & Nii Teii – Fall (original by Davido)

Berry – Eerlijk Verliezen

Cosmo V – Forever

Ivo Stuivenberg – Liefde

Naaz – Words (live @ Ekdom In De Ochtend)

Kifulifestyle – Rendez-Vous ft. J. Koy, BenjaGuapo & Flex

Donny – Verwennen

Red Herring – Pigs Upon A Ninja

Uncle San, Latiya Artista & PrimeTime – Alleen Maar Liefde (part 2)

Death By Audio – Catch Your Death Out Here

Bryan van Putten – Anything

Nani Kry – Ze Draait Er Nog 1

Alison Jutta – For Two (live @ MFLY sessions)

Robertino – Barcodes

Cartiez – Disco Avengers

Klankman – I Need Sense Pleasures

Derra – Yamaica Ft. NAF