Kunstbende Zuid-Holland maakt provinciale winnaars bekend

Afgelopen zondag vond de voorronde van Kunstbende Zuid-Holland plaats in Maaspodium, Rotterdam. Elk jaar worden in alle provincies de voorrondes gehouden van Kunstbende, de landelijke wedstrijd voor jonge kunstenaars in de leeftijd 13 t/m 18 jaar. De 1e prijswinnaars van deze voorronde mogen deelnemen aan de landelijke finale op 30 juni in De Westergasfabriek, Amsterdam en strijden tegen de winnaars uit de andere provincies. Dit zijn de winnaars van de provincie Zuid-Holland:

Expo
1e prijs: Dante Kedde (Den Haag)
2e prijs: Leo Verstappen (Delft)
3e prijs: Isabella Vogel (Dordrecht)

Taal
1e prijs: Amara van der Elst (Den Haag)
2e prijs: Catootje Lustig (Voorschoten)
3e prijs: Fizza Iqbal (Den Haag)

Theater
1e prijs: Mika de Pee & Stefan Droger (Nieuwerkerk aan den IJssel)
2e prijs: Catoo Lustig (Voorschoten)
3e prijs: Femi van Elshuis (Rotterdam)

Fashion
1e prijs: Shihayna Poulina (Zoetermeer)

Dans
1e prijs: Playhousse (Rotterdam)
2e prijs: Dance For Life (Delft)
3e prijs: Afro Fabulouz (Wateringen)

DJ
1e prijs: Thijs Buizert (Hellevoetsluis)
2e prijs: Gancio – Frank Haak (Delft)
3e prijs: DJ Creeps – Stefan Speelmeijer (Barendrecht)

Muziek
1e prijs: DOUBLLE (Spijkenisse)
2e prijs: Head First (Leiden)
3e prijs: IDeKay (Vlaardingen)

Film
1e prijs: Dante Kedde (Den Haag)
2e prijs: Celine Cid-Bonte (Papendrecht)
2e prijs: Sharif Kawooya (Rotterdam)

Prijzenpakket en optredens
De winnaars van Kunstbende Zuid-Holland winnen een prijzenpakket met o.a. masterclasses, waardebonnen, gadgets en gave optredens!

Verder zullen de afzonderlijke winnaars te zien zijn op festivals in Zuid-Holland, zoals Kaderock in Den Haag en Bevrijdingsfestival Zuid-Holland in Rotterdam.

Copyright foto: Bart Notermans.

De Popunie organiseert sinds 2013 de Kunstbende Zuid-Holland. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Janivo Stichting, Madurodam Kinderfonds, Stichting Boschuysen, Van Cappellen Stichting, Korzo, Maaspodium en Keymusic.

Volg Kunstbende Zuid-Holland op Facebook.

Voorronde Kunstbende Zuid-Holland in Maaspodium

Zondag 22 april organiseert de Popunie de Voorronde van Kunstbende Zuid-Holland in Maaspodium, Rotterdam. De selectie gaat dan nogmaals de strijd met elkaar aan voor een plek in de Landelijke Finale. Kunstbende is de landelijke wedstrijd voor jong creatief talent en biedt een podium aan talentvolle makers tussen de 13 en 18 jaar in de categorieën Taal, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek en Theater.

Voorronde

Na een intensief coachingstraject gaan de geselecteerde acts nogmaals de strijd met elkaar aan tijdens de Voorronde. De jonge makers geven een performance of presentatie van hun werk. Publiek kan deze korte performances bijwonen. Ook zijn er fashion shows, korte films, animaties en beeldend werk te bewonderen.

Tijdens de Voorronde kiest de jury per categorie een eerste, tweede en derde prijswinnaar. De eerste prijswinnaars stromen door naar de Landelijke Finale.

Landelijke finale

Na de Voorronde zullen de 1e prijswinnaars van elke categorie doorstromen naar de landelijke finale op zaterdag 30 juni in de Westergasfabriek in Amsterdam. Wie daar naar huis gaat met de 1e prijs staat op één van de acht mainstages, zoals Mysteryland 2019, Oerol 2019, International Film Festival Rotterdam 2019 of Amsterdam FashionWeek 2019. Daarnaast zullen alle eerste prijswinnaars staan in de What’s Happening area op Lowlands.

Meld je aan bij het Facebookevent of koop hier een kaartje.

Like de Facebookpagina van Kunstbende Zuid-Holland. Voor meer informatie over Kunstbende bezoek je de website.

Kunstbende Zuid-Holland wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Janivo Stichting, Stichting Boschuysen, Madurodam Kinderfonds en Van Cappellen Stichting.