De Popweek-route van Thomas Harteveld (Bang Your Radio / 3v12 Rotterdam)

De Rotterdamse Popweek komt eraan en dat betekent keuzestress, met zo’n 500 optredens op ruim 100 locaties… Het kan zomaar zo zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij speciaal voor jou, als Popweek-ganger, een aantal mensen gevraagd waar jij ècht heen moet tijdens de Rotterdamse Popweek. Zie hier de tips van Thomas in de vorm van een Popweek-route.

Vrijdag 3 november – JOIA in Hostel Room.

JOIA is een van de Rotterdamse artiesten om in de gaten te houden. Living It Now is een van m’n favoriete nummers van een Rotterdamse act uit 2017. Met een sterke clip. En dan speelt JOIA ook nog eens op een fijne locatie. Hostels zorgen altijd voor interessante gesprekken tussen reizigers van over de hele wereld. Hostel Room is een stiekeme tip om te genieten van goede muziek (er spelen geregeld toffe acts) en van interessant (internationaal) gezelschap. Let’s Celebrate every second that we have right now!


Zaterdag 4 november – 
Popronde Rotterdam.

Ontdek toffe Nederlandse bands in het centrum van Rotterdam. In het verleden hebben De Staat, Chef’Special, John Coffey en vele anderen hierbij al speelervaring kunnen opdoen en zichzelf in de kijker kunnen spelen. Voor Rotterdamse bands is de Popronde een mooie kans om zich in de kijker te spelen in andere steden. Check op zaterdag 4 november in Rotterdam: EUT, Tusky & Korfbal (zijn al bevestigd voor Noorderslag). Zelfs de kinderen van Praatjes over Plaatjes waren enthousiast over Tusky! Met de gitarist van John Coffey en invalleden van John Coffey.


Woensdag 8 november – 
Popup 010 op de V11 met Dark Rooms en DOOXS.

Popup 010 is al jaren een organisatie / keurmerk waarbij je weet dat ze je sterke acts op aparte locaties in Rotterdam laten ontdekken. Je verbaast je soms over het talent dat ze soms al vroeg ontdekken. Hou die pagina dus in de gaten voor nieuwe evenementen!

Dit keer op een iets minder verbazingwekkende locatie. Het rode lichtschip in de Wijnhaven, V11, is al jaren een geliefde live locatie. Er zijn vaker releaseparty’s van toffe Rotterdamse acts en Rotown programmeert er ook vaak spannende, nieuwe acts. Op woensdag 8 november staan Dark Rooms en DOOXS op het programma in de V11. DOOXS is dit jaar een van de 12 acts van 3voor12 voor de Popronde. In 2015 hebben ze de Sena Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Singer/Songwriter gewonnen. Het is een van de Nederlandse Elektronische live acts met spannende, sensuele muziek.


Zaterdag 11 november – 
Anthony Huseyin.

Warme, elektronische pop uit Rotterdam. Met een goed gevoel voor liedjes. Er is nog niet veel online te vinden, maar ik mocht al wat horen. Daar wil je bij zijn. Ga naar de releaseparty van Anthony Huseyin in bijvoorbeeld een supermarkt of Het Nieuwe Instituut.

Zaterdag 11 november – Rotterdam Deathfest in Baroeg.

Een voorbeeld van hoe een festival in Rotterdam kan uitgroeien tot een wereldwijd bekend fenomeen. Rotterdam Deathfest is verder gegaan als Neurotic Deathfest in de 013. Met sterke deathmetal acts van over de hele wereld. Nog steeds is er een festival met hetzelfde uitgangspunt: Netherland Deathfest. Rotterdam Deathfest laat de betere deathmetal horen. Met bijvoorbeeld Rotterdamse Bloodsphere! Vette grooves en Death Metal. Eindelijk hebben ze een videoclip uitgebracht.


Zaterdag 11 november – 
Likmefest in Eurotrash.

Nieuwe speciaalbieren-bar vlakbij Rotterdam Centraal die zich qua muziek tussen Rotown en Baroeg in wil positioneren. De Rectum Raiders waren een van de revelaties op de Popronde 2015. Aparte outfits met vette hardrock. G.O.D rockt als een malle. Speedrock voor fans van Motörhead, Zeke en Peter Pan Speedrock.

Thomas Harteveld is hoofdredacteur bij 3voor12 Rotterdam en presenteert wekelijks het programma Bang Your Radio bij Omroep Zuidplas. Daar heeft hij regelmatig regionale punk, rock en metal artiesten op bezoek.

Investeer in Talent: Marvin Dee Band

Marvin Dee Band is bezig met het grote debuut. Ze willen een kwalitief hoogstaand product gaan opnemen waarbij aan alle facetten tot in de puntjes aandacht is besteed. Het doel is om een volledig studio album op te nemen, produceren, drukken op CD (en hopelijk ook vinyl) met mooie artwork op de hoes. Daarnaast moet de plaat natuurlijk ook nog gepromoot worden, dus wil Marvin Dee Band singles met videoclips uitbrengen. Ook moet de muziek in de (digitale) winkels en op de radio komen. Zij kunnen jouw hulp daarbij goed gebruiken. Via een crowdfundingcampagne op VoorDeKunst proberen ze het budget hiervoor rond te krijgen.

 Waar wij jouw hulp voor nodig hebben

Hopelijk hebben jullie uit ons filmpje al een duidelijk beeld kunnen krijgen van hoe serieus we dit project nemen, en hoeveel zorg een aandacht wij er aan willen, en zullen besteden!

Wij zijn de Marvin Dee Band. We komen uit Rotterdam, en maken akoestische pop-rock muziek waarin de stem centraal staat. Marvin Dee is onze frontman, zanger en schrijft onze nummers. Omdat hij muziek-theater heeft gestudeerd, hebben onze nummer een vleugje theater. Daar voegen we samen een flinke dosis rock aan toe voor een rauw randje. Maar, het meest kenmerkend voor wat wij doen is de prominente rol voor de stem. Wij houden erg van meerstemmige zangpartijen, die wij dan ook met zijn vijven live zingen!

Vorig jaar brachten wij de single Northern Light uit om te laten horen wie wij zijn, wat wij maken, en hoe wij willen klinken. Daar werd heel enthousiast op gereageerd door zowel fans als muziekindustrie professionals, maar omdat die single wat eenzaam en alleen stond (letterlijk single), lukte het niet om grootschalig aandacht op te eisen. Daarna brachten wij een live album uit, opgenomen in Paradiso, Amsterdam, om te laten horen dat we nog véél meer doen. Maar een live opname past niet helemaal thuis op de radio tussen al die heerlijke, dikke geproduceerde pop tracks…

Daarom willen wij nu terug komen met dé beste plaat die we kunnen maken. Minimaal tien geweldige nummers, allemaal met zorg geschreven, gearrangeerd, opgenomen en geproduceerd door dezelfde mensen die met ons Northern Light en Live in Paradiso maakten. Als we dat allemaal op top niveau willen aanpakken, gaat dat ons iets meer dertig duizend euro kosten. Daarom vragen we nu jullie hulp om het laatste deel van het geld te verzamelen!