Clips en vinyl splitsingle van Niek Hilkmann en St. Polaroid

collieCollie is een liedje dat Niek Hilkmann heeft gemaakt voor zijn oude hond Trixie. Het komt uit op een vinyl split singletje, waarvan de andere kant door niemand minder dan St. Polaroid wordt gevuld met het nummer: Matthew Webb.

Niek Hilkmann heeft ervoor gekozen om de single onder zijn eigen naam uit te brengen. “Dat komt omdat het tijd is voor iets geks en iets nieuws, iets wat nog niet eerder gedaan is”, aldus Hilkmann. “Ik ga in het voorjaar in mijn eentje de planken op met een nieuwe show waarbij ik wat meer vertel over wat ik zoal doe en denk en daarbij af en toe een dansje waag. Klinkt dat angstaanjagend? Ach, zo eng is het allemaal echt niet hoor. Je hoort gauw waar je me aan de slag kan zien, tijdens het feestje voor de single. Dat wordt mijn enige show dit jaar, dus mis die niet!

St. Polaroid heeft een liedje gemaakt over de eerste Kanaalzwemmer: Matthew Webb.

De vinyl single komt uit bij het label YCR in een oplage van 200 stuks. De releasedatum staat gepland voor 1 december (net op tijd voor de feestdagen). Beide acts hebben ook een video bij hun song opgenomen:

http://www.youtube.com/watch?v=rzD53OQZ5WE&feature=youtu.be
Niek Hilkmann – Collie

St. Polaroid – Matthew Webb

Voor meer informatie bezoek je de website van Niek Hilkmann en/of de website van St. Polaroid.

Meer zoals dit

Ode aan de Doden eert Peter Tetteroo

TeeSetPeter Tetteroo, de bekende zanger van de Delftse band Tee Set, wordt geëerd in het KRO-programma Ode aan de Doden. De zanger overleed op 9 september 2002.

In de uitzending komen onder andere Polle Eduard (ex-Tee Set) en de zus van Peter, Annelies, aan het woord. Het item wordt afgesloten met een item over Westerpop 2013; het popfestival in Delft waar jaarlijks de Peter Tetteroo Bokaal voor poptalent wordt uitgereikt.

De uitzending zal op dinsdagavond 29 oktober te zien zijn om 19:20 uur op Nederland 2.